Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΕΝ’ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ: «ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΒΡΥΧΩΝΤΑΙ ΗΔΗ»



«… Γι’ αυτούς δεν έχει εγώ και σύ
     γι’ αυτούς δεν έχει χόρταση.»
                                    Οδυσσέας Ελύτης, «Ο ήλιος ο ηλιάτορας»

       Η Ελλάδα βρίσκεται χρεωμένη μέχρι τα μπούνια. Την ευθύνη, φυσικά, την φέρουν ακεραία τα δύο επαίσχυντα κόμματα της σημερινής μειοψηφούσας κυβέρνησης, που μονοπώλησαν ολόκληρη την μεταπολιτευτική περίοδο, από το 1974 και δώθε, με τις μονοκομματικές κυβερνήσεις και τους δόλιους εκλογικούς νόμους της ενισχυμένης αναλογικής, που δεν εξέφραζαν την αληθινή ετυμηγορία της λαϊκής βούλησης. Αυτές οι καλπονοθευτικές κοινοβουλευτικές δικτατορίες εξέθρεψαν τα κομματόσκυλα, γιγαντώνοντας τη γραφειοκρατία του συστήματος, έτσι ώστε κομματικό- πελατειακό σύστημα και κρατική μηχανή να είναι ασφυκτικά δεμένα, όπως το κόκκαλο στο δέρμα… Φούσκωσαν τον κόκκορα, τον έκαναν καπόνι και τώρα τον σφάζουν. Και φυσικά το πτώμα του το πληρώνουν χρυσάφι οι πολίτες, που το εκλογικό τους ποσοστό ξεπερνά το 85% των Ελλήνων. Εάν εξαιρέσουμε το 70%, περίπου, από το 85%, που απέχουν από την ψηφοφορία στις εκλογές και αφορά τις νεαρές ηλικίες, που έχουν πλήρως αποστασιοποιηθεί και απαξιώσει το παλαιοκομματικό, ευτελισμένο, σύστημα, απομένει ένα 15% ψηφοφόρων, άνω των 70 ετών, που συμμετέχει στις εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτό το ποσοστό, συμψηφιζόμενο με το 17% των κομματόσκυλων ένθεν - κακείθεν των κομμάτων, αθροίζεται στο 32% πάνω κάτω των εκλογέων, που διαμορφώνουν τον χάρτη των τελικών αποτελεσμάτων των εκλογών… Το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Ήδη, στα εκλογομαγειρεία καταρτίζονται τα σενάρια υφαρπαγής! Τα γνωστά πολιτικά κτήνη, η οικογενειοκρατία, τα κατάλοιπα της φεουδαρχίας, μοιράζουν ήδη οφφίτσια!!! Ο λαός βοά… Τους σιχάθηκε, δεν τους θέλει. αναζητά νέα πρόσωπα, θέλει άδολους, αγνούς, παρθενικούς ανθρώπους να εμπιστευθεί, ν’ αρχίσει ξανά να ονειρεύεται!!! Τίποτε… Οι εγκάθετοι δεν πρόκειται ν’ αφήσουν την κουτάλα. Πασαλείβονται ακόμη με το υπάρχον μέλι -γιατί γι’ αυτούς υπάρχει μέλι- κι ας στήνεται ουρές στα συσσίτια, ας αυτοκτονεί ο κοσμάκης. Μαχαιρώνονται για τις υποψηφιότητες στις θέσεις των περιφερειαρχών, των δημάρχων, των ευρωβουλευτών… Τα κανάλια τους σιγοντάρουν, οι εφημερίδες δικές τους και ο λαός δώστου να σφίγγει το ζωνάρι για να μαζέψει τις πενταροδεκάρες του και να τις ακουμπήσει στην Εφορία, ή στα χαράτσια, ή στα πρόστιμα, ή στα ασφαλιστικά ταμεία, ή στα διόδια! Τα κομματόσκυλα, όμως, όλων των παρατάξεων της Βουλής βολεμένα. Σε επιστημονικές επιτροπές, σε υπουργεία, σε Διοικητικά Συμβούλια, Πρόεδροι Νοσοκομείων, Πρόεδροι ΔΕΚΟ, παντού!
       Φώς δεν φαίνει πουθενά. Η Ελλάδα, κουρελού ψωροκώσταινα της Ευρώπης, τρέφει διαρκώς τα παχύδερμα, που ολημερίς κι ολονυχτίς ξελαρυγγίζονται στα  τηλε-καφενο-παράθυρα κοκκορο-μαχώντας μεταξύ τους, προβάλλοντας τον μηδενικό τους εαυτό, το απερίγραπτο τίποτε, δήθεν αγωνιζόμενοι για τους ψηφοφόρους, ενώ στην ουσία φουσκώνουν τις τσέπες τους. Άλλ’ αντ’ άλλων, κούφιες μακρηγορίες, μπαρούφες του αέρα και αμοιβαίες λογοξουράφες εντυπωσιασμού!
       Εύχομαι να διαψευστώ, αλλά πιστεύω πως οι επικείμενες εκλογές θα μας προσφέρουν την ίδια γεύση ξυνισμένης μπαγιατίλας, όπως όλες οι προηγούμενες της τελευταίας τριαντακονταετίας…  Ίδωμεν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.